Kazımkarabekir Caddesi 87/61
0312 342 25 15
0535 911 73 05

Yazar Kasa Pos Karekod Ödeme

Yazar Kasa Pos Karekod Ödeme

Yazar Kasa Pos Karekod Ödeme , Pandemi covid-19 etkisi ile birlikte günümüzde farklı ödeme yöntemleri gelişmektedir. Bu yazımızda hızlı bir şekilde gelişmekte olan QR kod yani bir diğer adı  ile karekod ile ödeme alma yöntemini anlatacağız.

 

Temassız Ödeme Yöntemi Temeli ?

Hayatımıza hızlı bir şekilde girip ve çıkması bir olan kızıl ötesi teknolojisi sayesinde tanıştık. Tamda temassız olarak adlandırılmasa da  iki alıcı ve vericinin bir birine yakın tutulması ile birlikte veri aktarımı gerçekliyordu. Bu teknoloji sayesinde bluetooth ve ardından nfc yöntemi  ile birlikte gelişime gelişim kattı.

 

QR Kod Nasıl Gelişti ?

Kare kod aslında gelişimi çok basit bir alt yapıda oluştu. Hizmet verdiğimiz sektör ve kurum yada kuruşlara verdiğimiz kartvizit üzerine bastığımız kare kodlar sayesinde karekod ile tanıştık. Covid -19 etkisi ile birlikte restoran menülerine temas yapılmaması için karekod taratarak menü görmek mümkün kıldı.

 

Ödeme Yöntemlerinde QR Kod Aktif Kullanılan Yerler ?

Şuanda herhangi bir banka atm gittiğiniz zaman her hangi bir cihaz kart takmadan QR karekod ödeme yöntemi ile para çekebilir yada para yatırabilirsiniz. QR ödeme yöntemini destekleyen herhangi bir yazar kasa pos cihazında QR kod taratarak ödeme yapabilirsiniz.

 

Yazar Kasa Pos  Nasıl Tercih Edilmeli ?

Artık yeni ödeme yöntemlerini destekleyen ve yazılım açısından devamlı destek alınan yazar kasa pos cihazları tercih edilmelidir.

 

 

Bizim ile İletişim Geçebilirsiniz

Sabit Hat:0312 342 25 15

Tel:0536 995 99 81

Leave a reply