Kazımkarabekir Caddesi 87/61
0312 342 25 15
0535 911 73 05

Yazar Kasa Pos Raporları

Bizim ile İletişim Geçebilirsiniz

Sabit Hat:0312 342 25 15

Tel:0536 995 99 81

Yazar Kasa Pos Raporları

Yazar Kasa Pos Raporları, İşletme içerisinde kullanmakta olduğunuz yazar kasa pos cihazlarında düzenli olarak alınması gerekli raporlar alınması gerekmektedir. Bu raporlara örnek verilmesi gerekirse Z rapor yada Gün sonu dediğimiz raporlardır. Peki bu raporlar alınmazsa ne olur . Alınmadığı takdirde ne yapılır bu yazımızda bu konuyu anlatcağız.

 

Z Raporu Nedir

Gün içerisinde yaptığınız satışları tek bir formatta gösteren raporun adına Z raporu demekteyiz. Z raporunda günlük yaptığınız toplam tutar ile birlikte işletme kasanızdaki nakit yada kredi kasanınızı ayrı ayrı tutmaktadır. Gün içerisinde yapılan işlem iptal yada iade gibi işlemleri tutmaktadır. Gün içerisinde Z raporu aldığınız zaman günü sıfırlama işlemi yapar ve rapor sonrası satışları sıfırdan başlar.

X Raporu Nedir

X raporu aslında ara rapor gibi düşünebiliriz. İşletme içerisinde  anlık satış rapor görmek istiyorsanız X raporu alınması gerekmektedir. X raporu aldığınız zaman Z raporu gibi raporlamayı sıfırlamaz sizlere anlık rapor verir.

 

Gün Sonu Raporu Nedir

Raporlar arasında en önemli raporlardan birisidir. Peki neden bu kadar önemli bir rapordur. Günlük yaptığınız kredi kartı ile satışları saklayan ve bankalara iletilen rapor olarak adlandırabiliriz. işletmenizde gün sonu raporu almazsanız anlaşmalı banka bildirim gitmez ve kredi kartı  ile yaptığınız satışlar banka hesabına geçmez.

 

Mali Hafıza Raporu Nedir

Günlük z rapor düzenli olarak tutmuyorsanız, mali hafıza raporu alabilirsiniz.

 

Bizim ile İletişim Geçebilirsiniz

Sabit Hat:0312 342 25 15

Tel:0536 995 99 81

Leave a reply