Kazımkarabekir Caddesi 87/61
0312 342 25 15
0535 911 73 05

Android Yazar Kasa Nedir

Bizim ile İletişim Geçebilirsiniz

Sabit Hat:0312 342 25 15

Tel:0536 995 99 81

Android Yazar Kasa Nedir

Android Yazar Kasa Nedir, Bu cihazlar aslında yazar kasa özellikleri yoktur. Yapılan tebliğe göre bu cihazlar 500 tl kadar müşteri vergi numarası ve tc kimlik numarası girmeden düz fiş kesebilirler. Her kesilen fiş için kontör gitmektedir. 500 tl ve üstüne e arşiv yada e fatura kesilmesi gerekmektedir.

 

Yazar Kasa Pos Nedir

Yazar kasa pos dediğimiz ödeme kayıt edici cihazlar ise her sene tek seferde çekim tutarları güncellenen cihazlardır. 2022 yılında tek seferde çekim yapma sınırı 2000 tldir. Üst sınır geçildi zaman fatura kesilmesi gerekmektedir.

 

Android Yazar Kasa Cihaz Kimler Tercih Eder

Android cihazları günlük satışları perakende değil toptan yada fatura satış yapan firmaları tercih ettiği cihazlardır. Garanti süreç gibi takip edilmesi durumlarda fatura olması gerekmektedir.

 

Yazar Kasa Pos Cihazlarını Kimler Tercih Eder

Mini market , bakkal , büfe veya restoran gibi işletmeler yazar kasa pos tercih etmektedir genelde. Günlük yaptı satışlarda fatura satış sayısı az fiş sayısı çok olduğundan yazar kasa pos tercih edilir.

 

Yazar Kasa  İzin Yazısı Alma

Yetkili yazar kasa firmaları tarafından gelir idaresi başkanlığı tarafından, şahıs firması ise tc kimlik numarası ile limited şirket ise vergi numarası ile izin yazısı alınır.

 

Yazar Kasa Pos Kurulumu

İzin yazısı alındıktan sonra sizlerin firma bilgileri tanımlanır.

Leave a reply